Отбори от 33 държави участваха в международния турнир по петанк, който се проведе от 22 май до 29 май 2024 г.   във ваканционния комплекс Месонги Бийч на остров Корфу.

Представителите на отбор „Каро“ за втора поредна година подкрепиха кампанията посветена на световния ден на пулмонална хипертония. Сред участниците в дублетите и триплетите бе и Наталия Маева, председател на сдружение “Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония“, която за първи път се включи в авторитетния международен турнир.

 

„Благодаря на всички, които отделят от времето си и  да дарявате своя дъх за онези, които не могат да дишат и са зависими от кислородните си апарати. Българските  пациенти се нуждаят от ускорен достъпът до нови терапии, а трансплантациите на бял дроб продължават да се намират в ледена епоха. Обучението на медиците ни е в застой, а времето е жизнено важно за пациентите, страдащи от това рядко заболяване“, посочва тя.

„За поредна година подкрепяме  кампанията „Дари дъх“. Важно е да обръщаме внимание върху проблемите на уязвимите пациенти, които живеят с това  заболяване. Нашето партньорство ще допринесе повече хора да обърнат внимание върху симптомите, протичането на болестта и изхода от нея“, допълни от своя страна Атанас Макаров, допълни от своя страна Атанас Макаров, председател на спортен клуб „Каро“.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.